Image

MEDIA-hakukierrokset

Tukea elokuvien ja pelien kehittelyyn, elokuvien levitykseen, elokuvafestivaaleille, elokuvakasvatushankkeille, TV-sarjoille…

MEDIA-tuet on suunnattu audiovisuaalisen alan toimijoille. Rahoitusta jaetaan 16 erilaisen tuen muodossa vuonna 2023. Tukea voivat saada elokuva- ja tv-tuotantoyhtiöt, pelialan yritykset, elokuvien levittäjät, myyntiagentit, elokuvakasvatuksen parissa toimivat järjestöt, alan jatkokoulutusta järjestävät tahot, elokuvateatterit, elokuvafestivaalit, VoD-hankkeet ja innovatiiviset, digitaaliset hankkeet. Osa tuista on sellaisia, että rahoitusta myönnetään kerralla kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi, osalla on yksi haku per vuosi ja joillakin tuilla kaksi hakuaikaa vuoden aikana.

Ota yhteyttä! Autamme tuenhakijoita hakuprosessin aikana.

Yhteystiedot

Avoimet MEDIA-hakukierrokset 2023

Audience Development and Film Education

Audience Development and Film Education -tuki keskittyy yleisötyön ja elokuvakasvattamisen kehittämiseen.  

Hakuaika päättyy

European Co-Development

European Co-Development eli yhteiskehittelytuen hakukierros vuodelle 2023 julkaistiin 22.11.2022. Hakuaika päättyy 26.4.2023 klo 17.00 Brysselin aikaa. 

Hakuaika päättyy

European Film Distribution 

Tuen tarkoituksena on tukea eurooppalaisten, ei-kotimaisten elokuvien rajojen yli leviämistä muihin Euroopan maihin. European Film Distribution on pitkien elokuvien levittäjille suunnattu tuki, joka haetaan jälkikäteen ja tuki perustuu edellisen vuoden - tällä kierroksella vuoden 2022 - lipunmyyntituloihin. 

Hakuaika päättyy

TV and Online Content 

Televisio- ja onlinetuki on itsenäisille eurooppalaisille tuotantoyhtiöille suunnattua tukea. Tukea voi hakea televisio- ja onlinelevitykseen tarkoitetuille fiktio-, dokumentti- tai animaatioelokuville tai -sarjoille.  Televisio- ja onlinetuen hakukierros julkaistiin 18.10.2022. Vuonna 2023 on kaksi hakuaikaa, joista ensimmäinen päättyy 17.1.2023 ja toinen 16.5.2023. 

Hakuaika päättyy

European Mini-Slate Development 

European Mini-Slate Development -tuki on suunnattu itsenäisille, eurooppalaisille tuotantoyhtiöille, jotka kehittelevät 2-3 elokuvaa tai tv-sarjaa kansainväliseen levitykseen. Kehitteillä olevat elokuvat voivat olla fiktioita, animaatioita, dokumentteja tai Virtual Reality-teoksia tai tv-sarjoja. Suomalainen tuotantoyhtiö ei voi hakea tätä tukea, mutta voi olla mukana partnerin roolissa.

Hakuaika päättyy

Films on the Move

Tuki on suunnattu eurooppalaisten elokuvien teatteri- ja/tai verkkolevitykseen. Haulla on kaksi määräaikaa vuonna 2023: 14.3.2023 ja 4.7.2023.

Hakuaika päättyy