Image

Hakuaika päättyy: 04.05.22

Fostering European Media Talents and Skills

Fostering European Media Talents and Skills on tukimuoto, joka on suunnattu audiovisuaalisen alan jatkokoulutusta järjestäville tahoille. Järjestettävien kurssien tulee olla suunnattu elokuva-, tv- ja pelialan ammattilaisten jatkokoulutukseen. Koulutuksen järjestäjä voi olla elokuvakoulu, yksityinen yritys, järjestö tai muu taho, joka toimii jossain Luova Eurooppa -ohjelman jäsenmaassa.

(CRE-MEDIA-2022-TRAINING) 

Fostering European Media Talents and Skills eli lyhyemmin Talents and Skills -koulutustuki on suunnattu toimijoille, jotka järjestävät jatkokoulutusta audiovisuaalisen alan ammattilaisille. Tuki julkaistiin 10.2.2022 ja tuella on vuonna 2022 yksi hakuaika, joka päättyy 4.5.2022 klo 17.00 Brysselin aikaa. Tämä hakukierros on suunnattu hankkeille, joiden kesto on 3 vuotta.

Tuen kokonaisbudjetti tällä hakukierroksella on 20 366 966 euroa. 

Kenelle?

Fostering European Media Talents and Skills on tukimuoto, joka on suunnattu audiovisuaalisen alan jatkokoulutusta järjestäville tahoille. Järjestettävien kurssien tulee olla suunnattu elokuva -ja pelialan ammattilaisten jatkokoulutukseen. Koulutuksen järjestäjä voi olla elokuvakoulu, yksityinen yritys, järjestö tai muu taho, joka toimii jossain Luova Eurooppa -ohjelman jäsenmaassa.

Mihin tukea myönnetään? 

Tukea myönnetään koulutuksiin, jotka pidetään fyysisesti jossain päin Eurooppaa ja/tai online-kursseihin, intensiivikursseihin, ja/tai mentorointiohjelmiin, jotka pohjautuvat innovatiiviseen oppimiseen, opettamiseen, mentorointi- ja valmennusmetodeihin ja joissa käytetään uusinta digitaalista teknologiaa. 

Kurssien keskiössä tulee olla tietojen ja taitojen parantaminen muuttuvan markkinan tarpeisiin. 

Koulutuksen tavoitteena tulee olla: 

– helpottaa uusien taitojen ja osaamisen oppimista ja hankkimista audiovisuaalisessa arvoketjussa, erityisesti digitaalitaitoja 

– uusien liiketoimintamallien kehittäminen ja kansainvälisen yhteistyön vahvistaminen audiovisuaalialalla 

– yhteistyön edistäminen eri maaryhmien toimijoiden välillä tiedonsiirron ja asiaankuuluvien mentorointimahdollisuuksien varmistamiseksi ja alhaisen tuotantokapasiteetin maiden ammattilaisten tietotaidon vahvistaminen 

– edistää liiketoimintastrategioita, jotka takaavat kestävämmän ja ympäristöä kunnioittavamman teollisuuden sekä monimuotoisuuden ja osallisuuden 

– nuorten lahjakkuuksien tukeminen ja start-up-yritysten tukeminen audiovisuaalialalla 

Paljonko tukea voi saada? 

Tuki on budjettipohjainen ja se ei ole sidottu määräsummiin eli tukea voi hakea oman hankkeen kulujen pohjalta (ei ylä- eikä alarajaa). Tuki voi olla enintään 80 % hyväksytyistä kuluista. 

Hankkeen kesto

Tuki myönnetään enintään 36 kuukaudeksi eli kolmeksi vuodeksi. 

Hakemusten pisteytys 

Ulkopuoliset asiantuntijat lukevat ja arvioivat hakemukset ja pisteyttävät ne. Pisteitä annetaan 0–100. Läpimenoon vaaditaan vähintään 70 pistettä. 

Tuen alkamis- ja päättymisajankohta 

Tuki alkaa, kun tukipäätös on allekirjoitettu. 

Näin haet tukea 

Hakeminen tapahtuu Funding & Tenders -portaalissa. Printattavaa hakulomaketta ei ole. 

Ennen kuin täytät online- hakemuksen, toimi seuraavasti: 

Ota yhteyttä Luova Eurooppa -yhteyspisteeseen Suomen elokuvasäätiössä, niin voimme keskustella hankkeestasi ja käydä läpi hakukriteerit. 

Lue hyvin Call document -dokumentti, josta selviävät tuen säännöt ja hakukriteerit. Lue myös Online manual ,josta saat lisäohjeita kun täytät online-hakulomaketta. Hyödyllistä luettavaa on myös FAQ (Frequently Asked Questions). Jos mitään kysymyksiä herää, kysy apua Luova Eurooppa -yhteyspisteestä, olemme täällä hakijoita varten! 

Ennen kuin online-hakemuksen täyttäminen on mahdollista, tulee sinun rekisteröityä EU-komission Funding & Tenders Portal -tietokantaan ja saada oma/yhtiökohtainen PIC-numero (Participant Identification Code). Rekisteröityminen täytyy tehdä vain ensimmäisellä kerralla. Ohje PIC-koodin saamiseen löytyy täältä: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/home 

Aloita hakemuksen täyttäminen ja tallenna luonnos. Kirjoittamista voi jatkaa erissä, mutta MUISTA TALLENTAA VÄLILLÄ! 

 Varaa tapaaminen kanssamme hyvissä ajoin! Autamme mielellämme. Meillä on vuosien kokemus hakemusten lukemisesta ja näemme helposti sen heikkoudet ja vahvuudet ja mahdollisuuden menestyä kovassa kilpailussa. 

Lähetä hakemus ennen deadlinen umpeutumista, mielellään edellisenä päivä, jotta vältät viime hetken paniikin. Myös mahdollisten teknisten ongelmien esiintymisen takia ei missään tapauksessa kannata jättää hakemuksen lähettämistä viimeiseen tuntiin, koska jos yhteys ei toimikaan ja hakemus ei mene perille määräaikaan mennessä, on kaikki työ ollut turhaa. OLE AJOISSA 

Hakemisen aikataulu 

Hakuaika päättyy 4.5.2022 klo 17.00 Brysselin aikaa (CET). 

 

Hakemusten arviointi: touko-heinäkuu 2022 

Päätösten julkaisu: Elokuu 2022 

Sopimusten allekirjoitus: Lokakuu 2022 

Tuen kesto: Tuki myönnetään enintään 36 kuukaudeksi eli kolmeksi vuodeksi. 

 

Hakuohjeisiin pääsee tutustumaan Euroopan komission Funding and Tenders -portaalissa. 

Kaikissa tuen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä:

Luova Eurooppa –yhteyspiste / Media

 

Kerstin Degerman, puh. 09 6220 3013, kerstin.degerman@ses.fi

Inkeri Lundgren, puh. 09 6220 3024, inkeri.lundgren@ses.fi

Suomen elokuvasäätiö, Kanavakatu 12, 00160 Helsinki