Image

Hakuaika päättyy: 06.03.25

NEWS – Media Literacy

Tämän tuen tavoitteena on edistää medialukutaitoon liittyvää osaamisen vahvistamista ja tiedonvaihtoa Euroopassa. Rahoituksen avulla halutaan kehittää innovatiivisia rajat ylittäviä medialukutaitohankkeita ja -yhteisöjä jatkuvasti muuttuvassa digitaalisessa mediaympäristössä eri ikäryhmien tarpeet huomioiden.

Tukea innovatiivisille medialukutaitohankkeille

EU:n Luova Eurooppa -ohjelman Monialaisen toimintalinjan alla on 22.10.2024 avautunut rahoitushaku medialukutaitohankkeille. Jaossa on tällä vuoden 2025 hakukierroksella yhteensä 2 570 000  euroa.

(CREA-CROSS-2025-MEDIALITERACY)

Keille tuki on tarkoitettu?

Hankkeissa pitää olla mukana vähintään 3 alan toimijaa kolmesta Luova Eurooppa -ohjelmaan osallistuvasta maasta.

Osallistujat voivat olla voittoa tavoittelevia tai tavoittelemattomia organisaatioita, julkisia tai yksityisiä toimijoita, kansainvälisiä organisaatioita, yliopisto- tai koulutusorganisaatioita, media-alan organisaatioita, tutkimus- tai teknologia-alan organisaatioita tai teknologian tarjoajia.

Millaiset hankkeet ovat hakukelpoisia?

Hankkeiden tulee liittyä vähintään kahteen seuraavista teemoista:

  • Jo olemassa olevien innovatiivisten medialukutaitohankkeiden edelleen kehittäminen, jakaminen ja laajentaminen. Hankkeet huomioivat muuttuvan median ekosysteemin, erityisesti toimimalla yli kulttuuri-, maa- ja kielirajojen.
  • Innovatiivisten, olemassa oleviin ja tuleviin verkkoympäristön haasteisiin (ml. disinformaatio) ratkaisuja tarjoavien, interaktiivisten verkkotyökalujen kehittäminen.
  • Kansalaisille kriittistä suhtautumista sekä disinformaation tunnistamista ja siihen reagoimista opettavien työkalujen ja materiaalien kehittäminen.
  • Muuttuvaan mediaympäristöön, kuten manipulaatio- ja AI-tekniikoihin liittyvien, medialukutaitokäytäntöjen kehittäminen.

Paljonko tukea voi saada?

Haettavan tuen maksimäärä on 500 000 euroa. EU-tuen osuus voi olla korkeintaan 70 % hankkeen kokonaiskustannuksista.

Hankkeen kesto 

Hankkeiden maksimikesto on 24 kuukautta.

Uutta!

Lue huolella Call Documentin ohjeistus tekoälyn käytöstä hakemuksen kirjoittamisessa. Ohjeistus löytyy Call Documentin lopusta.

Aikataulu

Hakuaika päättyy 6.3.2025 kello 17 Brysselin aikaa. Haun tulokset julkaistaan heinäkuussa ja sopimukset allekirjoitetaan joulukuussa 2025.

Hakuprosessi

Hakemukset jätetään sähköisesti EU:n Funding & Tenders -portaalin kautta. Tutustu ennen hakemuksen jättämistä huolellisesti FTOP-portaalin hakusivulta löytyvään Call document -ehdotuspyyntöön, jossa käydään läpi haun tarkemmat reunaehdot.

Infotilaisuus hakukierroksesta

Brysselin EACEA Agency järjestää infotilaisuuden/webinaarin tästä hakukierroksesta torstaina 14.11.2024 klo 11.30-13.00 Suomen aikaa. Englanninkielinen tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Tilaisuudessa käydään läpi tuen hakuehtoja ja osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä.

Linkki tilaisuuteen löytyy EU-komission sivulta.

Tilaisuuden jälkeen sen tallenne löytyy samasta linkistä.

Kaikissa tuen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä:

Luova Eurooppa –yhteyspiste / Media

 

Kerstin Degerman, puh. 09 6220 3013, kerstin.degerman@ses.fi

Inkeri Lundgren, puh. 09 6220 3024, inkeri.lundgren@ses.fi

Suomen elokuvasäätiö, Kanavakatu 12, 00160 Helsinki