Image
Artikkeli kuva

Media Cannesissa

Nyt 76. kerran järjestettävät Cannesin elokuvajuhlat alkavat tiistaina 16.5. Festivaalin päättäjäisiä juhlitaan 27.5. Festivaalien ammattilaistapahtuma Marché du Film pidetään 16.-24.5. Marketissa on tarjolla monipuolisesti Luova Eurooppa -ohjelmaa.

Olemme koonneet tähän uutiseen Luova Eurooppa -ohjelman järjestämät tilaisuudet sekä muita ohjelmavinkkejä. Lisäksi listasimme Cannesissa nähtävät MEDIA-tuetut elokuvat.

Luova Eurooppa -ohjelman tilaisuudet

Luova Eurooppa -ohjelma järjestää Cannesissa neljä tilaisuutta.

European Film Forum, 18.5. klo 10-11, Main Stage, Palais des festivals ja verkossa

European Film Forum kulkee nimellä Looking ahead: a vision for the European audiovisual and media industries ja foorumissa käsitellään alan kilpailukykyä ja tulevaisuutta niin eurooppalaisille kuin globaaleilla markkinoilla.

Foorumin moderaattorina toimii Marjorie Paillon ja puhujina ovat Pierre-Antoine Capton, Bruno Patino, Teresa Fernández-Valdés, Daniela Elstner ja Giuseppe Abbamonte. Tilaisuuden alustaa komissaari Thierry Breton.

Showcase CREATIVE EUROPE -ständillä, 19.3. klo 17.00-17.30, Pavilion Creative MEDIA, International Village, nro 120

Usheru esittelee uutta Unlock the Community -hanketta, joka on Luovan Euroopan tukema. Hankkeen tavoitteena on rakentaa merkityksellisiä yleisöjä elokuville ja vähentää markkinointikuluja. Hanketta esittelee Oliver Fegan.

European Media Industry Outlook -raportin julkistus , 20.5. klo 16.00-16.30, Palais Stage, Palais des festivals ja verkossa

Euroopan komissio esittelee European Media Industry Outlook -raportin tulokset. Raportti käsittelee av- media- ja videopelialojen tilaa EU:ssa sekä paljastaa ajankohtaista tietoa muun muassa yleisön mieltymyksistä ja kysynnän ja tarjonnan trendeistä.

Julkistusta moderoi Sten Saluveer ja puhujana on Lucia Recalde (Head of Unit Audiovisual Industry and Media Support Programmes, DG CNECT).

Infotilaisuus myyntiagenteille, 23.5. klo 9.30-10.00, Pavilion Creative MEDIA, International Village, nro 120

Infotilaisuudessa esitellään myyntiagenteille suunnattua Luova Eurooppa -hakua. Esittelijänä toimii Stefano d’Orilia.

MEDIAn tukemat elokuvat Cannesissa 2023

Tänä vuonna Cannesin festivaalien virallisissa sarjoissa nähdään 9 Luova Eurooppa MEDIA -ohjelman tukemaa eurooppalaista elokuvaa. Neljä niistä esitetään festivaalin pääsarjassa, missä ne ovat ehdolla Palme D’Or -palkinnon saajaksi. Pääkilpailusarjassa on tänä vuonna ilahduttavasti myös suomalainen elokuva: Aki Kaurismäen ohjaama Kuolleet lehdet, jonka ovat tuottaneet Sputnik Oy ja Bufo Oy.

MEDIA-tuetut elokuvat Cannesissa 2023 ovat:

Official competition

Out of Competition

Cannes Première

Special Screenings

Un Certain Regard

Creative Europe MEDIA ständi Cannesissa

Luova Eurooppa Media -ständillä voit osallistua ohjelmaan, tavata muita elokuva-alan ammattilaisia sekä keskustella Media Deskien kanssa.

Median ständi on auki päivittäin klo 9–19. Ständin Pavilion Creative Europe MEDIA löydät International Villagesta numerolla 120.

Olemme paikalla Cannesissa 19.–24.5. ja päivystämme Median ständillä ti 23.5. klo 11–12.30. Tavoitat meidät tarvittaessa myös soittamalla: 09 6220 3024 (Inkeri Lundgren) ja 09 6220 3018 (Anni Rossi).

Lisätietoja Median ständistä: media-stands.eu.

Muita ohjelmavinkkejä

European Audiovisual Observatory järjestää Cannesissa kaksi konferenssia elokuva-alan ajankohtaisista trendeistä.

Perjantaina 19.5. klo 17–17.45: FOCUS 2023: Key Trends in the Film Sector session 

Lauantaina 20.5. klo 9.30-11.30: The European cinema sector – diverging paths? 

Konferensseihin on avoin pääsy kaikille akkreditoituneille. Lisäksi konferenssit striimataan, joten niitä voi seurata, vaikka ei osallistuisi festivaaleille.

Lisäksi Euroopan parlamentti järjestää 20.5. klo 9.30–10.30 Let’s talk Democracy: A European Union perspective on the cultural and creative sectors -seminaarin. Linkki ilmoittautumiseen.

Producers on the Move

Aamun tuottaja Emilia Haukka on mukana European Film Promotionin järjestämässä ohjelmassa Cannesissa. Producers on the Move -ohjelmassa verkostoidutaan ja edistetään tulevia hankkeita. EFP saa toimintaansa Media-tukea.

Emilia on yksi Juho Kuosmasen Hytti nro 6:n, Mikko Myllylahden Metsurin tarinan sekä Tia Kouvon Mummolan tuottajista. Lisää pääset lukemaan EFP:n nettisivuilta.

Young Nordic Producers

Pohjoismainen verkostoitumis- ja koulutusohjelma Young Nordic Producers Club järjestetään Cannesin yhteydessä 19.–21.5. Ohjelma on suunnattu nuorille tuottajille, jotka työskentelevät tuotantoyhtiössä tai joilla on oma tuotantoyhtiö. Suomesta ohjelmaan on tänä vuonna valittu mukaan Jenni Jauri, Tiina-Mari Pitkänen, Marianne Mäkelä, Tero Tamminen ja Pauliina Piipponen.