Image
Artikkeli kuva

Pelitukeen merkittävä muutos vuonna 2023

Pelien kehittelyyn suunnatun Video Games and Immersive Content Development -tuen vaatimuksiin on tullut muutos. Ennen ehtona on ollut, että yhtiön on pitänyt tuottaa aiemmin vähintän yksi narratiivinen peli. Nyt narratiivisuusvaatimus on poistunut.

Luova Eurooppa-ohjelman pelialalle suunnattu tukimuoto on nimeltään Video Games and Immersive Content Development. Tuella on vuonna 2023 yksi hakuaika ja se päättyy 1.3.2023 klo 17.00 Brysselin aikaa. Tuki on suunnattu pelien kehittelyyn. Ehtona on, että peli tai Virtual Reality-teos sisältää narratiivista kerrontaa. Peli voi olla suunnattu eri alustoille. Tukea voivat hakea pelialan yritykset, XR-studiot ja tuotantoyhtiöt, jotka ovat aiemmin tuottaneet ja kaupallisesti levittäneet vähintään yhden pelin 1.1.2020 jälkeen.

Uutta tällä hakukierroksella on se, että aiemmilla hakukierroksilla ehtona on ollut, että myös aiempi peli on ollut narratiivinen. Nyt tästä vaatimuksesta on luovuttu ja tukea voi edelleen saada vain sellaiselle pelille, joka täyttää narratiivisuuden kriteerin, mutta aiemman pelin ei tarvitse täyttää sitä kriteeriä. Aiemmin tuotettu ja kaupallisesti levitetty peli voi siis edustaa mitä vain pelityyppiä. Hakuehtoja on siis tältä osin väljennetty ja nyt aiempaa useammalla pelifirmalla on mahdollisuus hakea tätä tukea, joka voi maksimissaan olla 150 000 euroa pelin kehittelykuluihin.