Image

Hakuaika päättyy: 30.03.23

Audience Development and Film Education

Audience Development and Film Education -tuki keskittyy yleisötyön ja elokuvakasvattamisen kehittämiseen.  

(CREA-MEDIA-2023-AUDFILMEDU) 

Vuoden 2023 hakukierros julkaistiin 20.10.2022. Hakuaika päättyy 30.3.2023 klo 17.00 Brysselin aikaa. Tuen budjetti tällä hakukierroksella on 6,5 miljoonaa euroa.

Kenelle?

Tuki on tarkoitettu yrityksille ja yhdistyksille Euroopan eri maissa, joilla on yleisötyöhön ja elokuvakasvatukseen keskittyvä hanke. Hankkeen tulee tavoittaa yleisöä vähintään viidessä Euroopan maassa. Hakija voi olla yksittäinen taho yhdestä maasta tai useasta eri maasta tulevan toimijan konsortio.

Mihin voin hakea tukea?

Tukea myönnetään hankkeille, joilla vahvistetaan ja varmistetaan usean Euroopan maan yhteistyötä erityisesti innovatiivisia digitaalisia työkaluja hyödyntämällä.

Tuetut hankkeet  

  • Lisäävät yleisön kiinnostusta ja tietoa eurooppalaisista elokuvista ja audiovisuaalisista teoksista mukaan lukien erityisohjelmistoista, jotka keskittyvät eurooppalaisen elokuvan klassikoihin, kulttielokuviin ja elokuvaperintöön.
  • Lisäävät yleiseurooppalaista vaikutusta ja yleisön tavoitettavuutta.
  • Markkinoivat ja lisäävät kiinnostusta olemassa oleviin eurooppalaisiin elokuviin ja audiovisuaalisiin teoksiin mukaan lukien kuratoidut elokuvakatalogit.
  • Keskittyvät yleisötyöhön, elokuvakasvatukseen ja elokuvanlukutaitoon.

Tuetun hankkeen tulee tavoittaa yleisöä vähintään viidessä eri maassa, jotka osallistuvat MEDIA-ohjelmaan.

Tuen hakukriteereissä painottuu vahvasti nuori yleisö, kestävä kehitys ja eurooppalainen elokuvaperintö eli yli 10 vuotta vanha eurooppalainen elokuvatuotanto.

Paljonko voin saada tukea?

Tukea voi hakea oman hankkeen budjetin mukaisen summan. MEDIA-tuki voi olla enintään 70 % hankkeen hyväksyttävistä kuluista. Haettavalle tuelle ei ole määritelty ala- eikä ylärajaa.

Hankkeen kesto

Tällä hakukierroksella tukea myönnetään hankkeille, joiden kesto on 2–3 vuotta eli 24–36 kuukautta. Tämän takia vuonna 2024 ei julkaista hakukierrosta, vaan seuraava haku ajoittuu vuodelle 2025.

Haun aikataulu

Hakuaika päättyy 30.3.2023 klo 17.00 Brysselin aikaa (CET). Hakemukset arvioidaan huhti-elokuussa 2023 ja tieto päätöksistä kerrotaan hakijoille syyskuussa 2023. Sopimukset allekirjoitetaan marras-joulukuussa 2023.

Näin haet tukea

Hakuohjeisiin pääsee tutustumaan Euroopan komission Funding and Tenders -portaalissa.

Lue ensin kaikki tuen hakemiseen liittyvät ohjeet. Keskeisimmät hakukriteerit on koottu Call document -tiedostoon.

Sinun pitää ensin rekisteröityä portaaliin, jotta pääset täyttämään hakulomaketta.

Millaisia hankkeita on aiemmin tuettu?

Ennen kuin teet oman hakemuksesi, kannattaa perehtyä siihen, millaisia hankkeita on aiemmin rahoitettu tällä tuella. Edellisellä hakukierroksella tukea myönnettiin 15 hankkeelle. Pääset tutustumaan niihin tästä.

Kaikissa tuen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä:

Luova Eurooppa –yhteyspiste / Media

 

Kerstin Degerman, puh. 09 6220 3013, kerstin.degerman@ses.fi

Inkeri Lundgren, puh. 09 6220 3024, inkeri.lundgren@ses.fi

Suomen elokuvasäätiö, Kanavakatu 12, 00160 Helsinki