Image

Hakuaika päättyy: 20.04.23

Creative Innovation Lab

Creative Innovation Lab -haku tarjoaa tukea kulttuurialoja ja audiovisuaalista alaa yhdistäviin hankkeisiin, jotka luovat ja testaavat innovatiivisia ratkaisuja keskeisiin haasteisiin.

(CREA-CROSS-2023-INNOVLAB)

Creative Innovation Lab -hankkeissa voit luoda av-alan, kulttuurin ja muiden luovien alojen välisenä yhteistyönä innovatiivisia ratkaisuja (esim. työkaluja, malleja ja metodeja), jotka ovat helposti monistettavissa eri aloille ja joissa on markkinapotentiaalia.

Jaossa on yhteensä 5,4 miljoonaa euroa.

Kenelle?

Tukea voi hakea organisaatio yksin tai yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Mukana voi olla joukko kulttuurin, luovien alojen ja audiovisuaalisen alan sekä esim. teknologia-alan organisaatioita. Hankkeisiin toivotaan mukaan etenkin start-upeja ja yrityshautomoita.

Mihin tukea voi hakea?

Hankkeiden tavoitteena on eri alojen välistä yhteistyötä lisäämällä vahvistaa kilpailukykyä, vihreää kehitystä, yhteistyötä, levitystä, näkyvyyttä, saatavuutta, monimuotoisuutta ja/tai yleisöpohjaa yli sektorirajojen.

Hankkeet voivat keskittyä etenkin

  • käyttöoikeuksien hallintaan ja kaupalliseen hyödyntämiseen, mukaan lukien läpinäkyvyys ja oikeudenmukaiset korvaukset
  • tiedon keräämiseen ja analysointiin, liittyen etenkin sisällöntuotannon ja yleisötyön ennustemalleihin
  • työkaluihin, jotka kehittävät uusia tuotannon, rahoituksen, jakelun ja markkinoinnin malleja uutta teknologiaa (AI, big data, blockchain, Metaverse, NFT jne.) hyödyntäen
  • av-alan sekä kulttuurin ja luovien alojen ammattilaisten osaamisen ja uuden teknologian käytön parantamiseen
  • kulttuurin ja luovien alojen ympäristöystävällisemmän arvoketjun luomiseen sekä inklusiivisten, kestävien ja hyvinvointia lisäävien innovaatioiden kehittämiseen, mukaan lukien New European Bauhausiin liittyvät hankkeet

Paljonko voin saada tukea?

Haettavalle tuelle ei ole määritelty ylärajaa. Tuen osuus on korkeintaan 60 % koko hankkeen kustannuksista.

Hankkeen kesto

Hankkeiden maksimikesto on 24 kk.

Näin haet tukea

Hakemukset jätetään sähköisesti Funding and Tenders -portaalin kautta. Ennen hakemuksen täyttämistä kannattaa tutustua huolellisesti FTOP-portaalin hakusivulta löytyvään Call document -tiedostoon, jossa käydään läpi haun tarkemmat reunaehdot.

Lisätietoja hausta saat Suomen Luova Eurooppa -yhteyspisteestä. Tarvittaessa saat lisätietoja myös toimeenpanovirasto EACEA:n osoitteesta EACEA-CROSS-INNOVLAB@ec.europa.eu (huom. englanniksi, ei hankekohtaista neuvontaa).

Haun aikataulu

Haku päättyy 20.4.2023 klo 17 Brysselin aikaa. Haun tulokset julkaistaan heinäkuussa ja sopimukset allekirjoitetaan syyskuussa 2023.

Kaikissa tuen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä:

Luova Eurooppa –yhteyspiste / Media

 

Kerstin Degerman, puh. 09 6220 3013, kerstin.degerman@ses.fi

Inkeri Lundgren, puh. 09 6220 3024, inkeri.lundgren@ses.fi

Suomen elokuvasäätiö, Kanavakatu 12, 00160 Helsinki