Image
Artikkeli kuva

Tule mukaan eurooppalaisten käsikirjoittajien verkostoon

Haemme European Writers Desk -verkostoon lisää suomalaisia osallistujia. Verkosto tukee käsikirjoittajien verkostoitumista ja ammatillista kehittymistä.

Eurooppalaisessa verkostossa on mukana käsikirjoittajia 25 eri maasta. Verkosto tapaa sekä Zoomin välityksellä että paikan päällä. Verkoston tapaamisissa on eri teemoja, vierailevia puhujia ja kouluttajia sekä mahdollisuuksia kehittää omia käsikirjoitushankkeita ja harjoitella pitchaamista. Myös verkkotapaamisissa osallistujat pääsevät keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia. Lisäksi verkosto tapaa alan foorumeissa ja festivaaleilla.

Nyt on tillaisuus liittyä mukaan verkostoon! Tämän vuoden alustavat päivämäärät verkkotapaamisille ovat 18.4., 20.6., 24.10. ja 5.12. Lisäksi suunnitteilla on tapaaminen Hampurissa 22.-24.8. Lisätietoa tapaamisista ja mahdollisesta taloudellisesta tuesta Hampuriin osallistumseksi seuraa verkoston jäsenille myöhemmin.

Jos kiinnostuit, ilmoittaudu mukaan Anni Rossille 14.4. mennessä: anni.rossi@ses.fi. Lisätietoja verkoston toiminnasta voi myös kysellä Annilta.

Verkosto tuo käsikirjottajien yhteen ja antaa uusia näkökulmia

European Writers Deskin tarkoituksena on tukea kirjottajien ammatillista kehittymistä sekä uusien kontaktien ja ajatusten syntymistä yli maiden rajojen. Lisäksi verkostolla halutaan tarjota vertaistukea muuten helposti melko itsenäistä työtä tekeville käsikirjoittajille.

Verkoston viime vuoden verkkotapaamisten teemoina oli muun muassa kestävä käsikirjoittaminen. Verkosto tapasi lisäksi ensimmäistä kertaa paikan päällä Kööpenhaminassa viime syksynä. Verkoston suomalaiselle jäsenelle Lea Kaleniukselle matka opetti sen, miten samanlaisia kysymyksiä eri maista ja tilanteista tulevat kirjoittajat pohtivat työssään. Hän ilahtui tapaamisessaa saamastaan kannustuksesta ja summaa: “Kirjoittajana on tärkeää pysytellä dialogissa muiden kanssa. Bonusta on se, jos tuo dialogi käydään eri kulttuureista tulevien lahjakkaiden ja hauskojen ihmisten kanssa!”

Voit lukea Lean kokemuksista verkostosta Media Deskin nettisivujen tarinoista.

European Writers Desk lyhyesti

European Writers Desk on käsikirjoittajien verkostoitumista tukeva hanke, jota toteuttavat 25 Media Deskiä eri puolilta Eurooppaa. Verkostoa koordinoivat Hampurin, Ruotsin ja Tanskan Luova Eurooppa / Media -yhteyspisteet. Vuonna 2022 perustettu verkosto on suunnattu erityisesti elokuva- ja tv-alan käsikirjoittajille.